Hoe zorg je ervoor dat je nagellak zolang mogelijk blijft zitten?

  |   Leestijd: 5 min.   |   Categorie: algemeen

Ben je dol op nagellak en zijn jouw nagels eigenlijk altijd voorzien van een mooi kleurtje? Dan weet je ook dat het niet altijd even makkelijk is om je nagellak lang mooi te houden. Het raakt vaak sneller beschadigd dan je hoopt, soms zelfs al binnen enkele uren nadat je het hebt aangebracht. En dat is zonde natuurlijk! Gelukkig zijn er meerdere manieren om te voorkomen dat je nagellak snel lelijk wordt. We geven tips waarmee je ervoor kunt zorgen dat je nagels langer mooi blijven!

Kies voor kwalitatieve nagellak

Misschien heb je er nooit over nagedacht, maar de kwaliteit van nagellak speelt een belangrijke rol. Over het algemeen beschadigt wat duurdere, kwalitatieve nagellak namelijk wat minder snel dan goedkope nagellak. Mits het goed aangebracht wordt natuurlijk!

Ben je op zoek naar nagellak die langer blijft zitten? Kies dan voor een merk dat goed bekend staat. Dat hoeft niet per se het duurste merk te zijn. Bekijk in plaats daarvan van tevoren de reviews. 

Kwalitatieve nagellak hoeft dus niet eens duur te zijn. Bovendien zijn er regelmatig aanbiedingen, zoals voor opi nagellak via Deal.nl. Maak daar slim gebruik van!

Reinig je nagels van tevoren goed

Veel mensen maken de fout om voor het aanbrengen van de nagellak hun nagels niet goed te reinigen. Hierdoor bestaat de kans dat er nog restjes vuil of oude nagellak op je nagels aanwezig zijn. Het is daarom belangrijk om je nagels van tevoren goed schoon te maken met nagellakremover. Zo weet je zeker dat je nagels goed schoon zijn en zal de nieuwe nagellak of gellak beter hechten en blijven zitten.

beschadigde nagellak

Gebruik minder nagellak in één keer

Ken je dat? Dat het altijd ontzettend lang duurt voordat je nagellak opdroogt? Dat de lak gaat bubbelen of beschadigingen nog voordat deze überhaupt droog is? De kans is groot dat je te veel nagellak in één keer hebt gebruikt. Je kunt flink wat tijd én geld besparen door simpelweg minder nagellak te gebruiken. Pro's zorgen ervoor dat ze één nagel in drie halen kunnen lakken. Ze doen dus net genoeg nagellak op hun kwastje. Door minder nagellak te gebruiken, zal deze sneller drogen. Het is beter om meerdere dunne lagen aan te brengen, dan een dikke laag.

Wil je een tweede laag aanbrengen? Wacht dan eerst tot de eerste laag helemaal droog is. Als je de tweede laag te vroeg aanbrengt, loop je het risico de onderlaag juist te beschadigen en wordt het resultaat minder strak.

Tip: Als je niet veel tijd hebt, kun je ook sneldrogende nagellak gebruiken. Zogenaamde quick dry nagellak droogt extra snel. Wel zo fijn als je niet zoveel tijd hebt natuurlijk. Deze nagellak heeft ongeveer 30 seconde tot 2 minuten nodig om te drogen. Let wel: Quick dry nagellak beschadigt over het algemeen helaas wel weer sneller dan normale nagellak.

Voorkom dat je nagels uitdrogen

Het mooi blijven van je nagellak begint bij een goede nagelverzorging. Als je dagelijks veel met je handen werkt, is de kans groot dat ze sneller zullen uitdrogen of beschadigingen. Daarom is het belangrijk om je nagels op de juiste manier te verzorgen en zo sterker te maken. Dit zie je uiteindelijk ook terug aan de kwaliteit en levensduur van je nagellak. Gebruik daarom regelmatig een verzorgende crème om jouw handen en nagels te hydrateren en een boost geven.

Tip: Werk je met schoonmaakmiddelen of zit je veel met je handen in het water? Gebruik dan handschoenen ter bescherming.

Houd je nagels kort

Sterke en lange nagels zijn prachtig om te zien, maar de kans is groot dat ze beschadigd raken. Als je de hele dag druk met je handen aan het werk bent, is het hebben van lange nagels vragen om beschadigingen. Houd je nagels daarom kort. Zo verklein je de kans op schade. Bovendien zijn korte nagels makkelijker schoon te houden.